DBC Pierre & Will Carruthers (Spacemen 3, Spiritualized )

zaterdag 5 november 2016 / 23:30 - 00:15 @ The Backyard

DBC (Dirty But Clean) Pierre is een man met een verhaal: hij werd geboren in Australië, maar groeide op in een Britse gemeenschap in Mexico. In 2003 won hij met zijn debuutroman Vernon God Little, meteen de Man Booker Prize en de kranten stonden al snel vol met verhalen over zijn drugs- en gokverslaving en vermeende oplichtingspraktijken. Ondertussen wordt zijn biografie vooral gekenmerkt door Heel Goede Boeken, die in meer dan 40 landen worden uitgegeven. Zijn nieuwe boek Laat ze maar denken dat je schrijver bent, dat dit najaar verschijnt, is een hoogst oorspronkelijke schrijfgids – serieus, hilarisch, praktisch, en barstensvol persoonlijke anekdotes van DBC Pierre.

Op zaterdagmiddag 5 november geeft DBC Pierre een exclusieve masterclass van 15.00 – 16.30 uur in The Blue Room op de Grote Markt in samenwerking met Schrijven Online, Querido Academie en Uitgeverij Podium. Neem deel aan deze speciale middag voor slechts €40 en ontvang daarbij ook zijn nieuwe boek en schrijfgids Laat ze maar denken dat je schrijver bent én een festivalticket voor de zaterdagavond. Klik hier om dit speciale ticket aan te schaffen.

De groep ‘drone rock’ pioniers Spacemen 3 uit de jaren ‘80 was de inspiratiebron voor onder andere Nirvana, Daft Punk en My Bloody Valentine. Geheel volgens de traditie van rock ’n roll, stopte de band ermee op de vooravond van de grote doorbraak in 1991. Bassist Will Carruthers kwam terecht in een sleur van geestdodende baantjes en schreef daarover zijn eerste boek The Book of Jobs. Maar hij had meer te vertellen. De bassist, die naast zijn succes bij Spacemen 3 ook enige tijd onderdeel was van Spiritualized, Spectrum, Brian Jonestown Massacre en Dead Skeletons, presenteert op Crossing Border zijn hilarische en goudeerlijke muziekmemoires in Playing the bass with three left hands.

Will Carruthers wordt geïnterviewd door Lee Brackstone.