© Keke Keukelaar

Ilja Leonard Pfeijffer & Erik Jan Harmens

vrijdag 4 november 2016 / 23:30 - 23:50 @ The Backyard

Waar hij ook komt: Ilja Leonard Pfeijffer maakt indruk. Hoewel hij alweer enkele jaren in het Italiaanse Genua woont en werkt, is hij nog steeds alom aanwezig in de Nederlands kunstwereld. Pfeijffer maakt theater en schrijft: essays, songteksten, romans, verhalen, columns en gedichten. Voor dat laatste komt hij in november het CB-podium aandoen. Dit keer samen met de al even charismatische Erik Jan Harmens.

Erik Jan Harmens (1970) heeft een bewogen tijd achter de rug. Hij kreeg een burn-out, scheidde, maakt een paar sterfgevallen van heel dichtbij mee en moest zijn alcoholverslaving aanpakken. Dit kwam allemaal aan de orde in zijn sterk autobiografische roman Hallo muur, waarin een man tegen een muur praat over de jaren die achter hem liggen.

Een klein jaar lang stuurden Harmens en Pfeijffer elkaar met sardonisch genoegen strofes en gaven ze voorzetten om elkaar vlak voor het inkoppen pootje te lichten. Het resultaat is de gezamenlijke dichtbundel Duetten, die in augustus verschijnt.

‘Een verblindende supernova van poëzie, proza en vuige humor, waarin twee stemmen samen een dringend lied zingen over een wereld, die compleet naar de ratsmodee gaat. Gezellig.’

Ilja Leonard Pfeijffer treedt ook op in het 50 jaar Privé-domein jubileumfeest.