© Koen Broos

Jeroen Olyslaegers & Scale

zaterdag 5 november 2016 / 21:00 - 21:15 @ The Raven

Vlaming Jeroen Olyslaegers nomineren we sowieso als man-met-de-mooiste-naam van deze editie, maar hij komt ook samen met beatboxer Scale een nu al legendarisch optreden geven. Jeroen leest fragmenten voor uit zijn boek Wil, Scale schetst voor ons luisteraars daarbij de geluidssfeer. En deze Antwerpse oorlogsroman leent zich daar uitstekend voor: de stad wordt bezet door geweld en door wantrouwen. Het hoofdpersonage, Wilfried Wils, moet als hulpagent overleven. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan één van zijn nakomelingen.
Olyslaeger schrijft columns, theaterteksten en proza. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre.

Scale is één van de founding fathers van de Belgische beatboxscene, en daarnaast dj, mc en tekstschrijver van theater, slam poetry en hiphop. Samen met Daan, Thé Lau, De Vlaamse Opera, Het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Hof van Commerce, Zap Mama, Les Tambours Du Bronx, Volker Schlöndorff e.a. ging Scale geen experiment uit de weg.

 

‘Olyslaegers wilde meer actie, meer geraaskal, meer lawaai en meer bloed aan de paal. En dat kreeg hij voor elkaar. In een snel geschreven verhaal dat zich geen enkele rustpauze permitteert. Antwerpen in oorlogstijd, hij wilde dat we het voelden. En ik voelde het.’ – De Groene Amsterdammer
‘Jeroen Olyslaegers heeft ’m te pakken, zijn Grote Roman. (…) Een vlijmscherp boek over de lafheid die neutraliteit heet.’- De Standaard