Wat is Crossing Border?

Al sinds de eerste editie in 1993 zoekt Crossing Border de grenzen op van muziek en woord om er vervolgens een brug tussen te slaan. De afgelopen jaren is het festival uitgegroeid tot een van de meest progressieve internationale festivals op het gebied van literatuur en muziek in Europa. Elk jaar in november treden er meer dan 100 artiesten op in het centrum van Den Haag van gerenommeerde namen tot veelbelovende nieuwkomers.

Door het festivalterrein dit jaar te verplaatsen naar verschillende karakteristieke locaties, grijpt Crossing Border de kans om zowel de verdieping als de verbreding op te zoeken. Een obscure internationale nieuwkomer op de oude houten planken van de Zwarte Ruiter? Spoken word in de praal van de Lutherse Kerk? Een dampende show in de grote zaal van poppodium Paard van Troje? Je mag het dit jaar allemaal verwachten en dat alles op loop-, rol-, kruipafstand van elkaar in hét culturele hart van Den Haag.

activiteiten


CB_LOGO_2016

Hét muziek- en literatuurfestival van Den Haag.

BorderKitchen logo ROOD

‘BorderKitchens’ zijn literaire avonden waarbij gerenommeerde (internationale) auteurs te gast zijn om te praten over hun nieuwe boek en oeuvre.

bs_logo

Border Sessions is een internationaal technologiefestival in Den Haag, dat een podium biedt aan schrijvers, ingenieurs, wetenschappers, ontwerpers, kunstenaars, denkers en ondernemers.

De organisatie

Michel Behre | directeur, programmeur
Louis Behre | programmeur
Rivkah Zeeman | coördinator literatuur
Tess van der Zwet | communicatie & publiciteit
Vera Otte | logistiek & transport
Menno Buisman | hoofd techniek
Elinor Archer | coördinator The Chronicles

Archief

Klik hier voor het archief van Crossing Border, The Chronicles, BorderKitchen en Border Sessions.

HIGHLIGHTS

Klik hier voor de highlights van 23 edities Crossing Border.

Contact

Stichting Other World Productions
Kerkstraat 11
2514 KP Den Haag

T: +31 (0)70 – 346 23 55
E: info@crossingborder.nl