Festivals

What's on

Nieuws

Over

Galerij

Audio & Video

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

NL

EN

DATUM

29 Aug 2024

BorderKitchen verwelkomt Ierse auteur Colm Tóibín en volledige line-up De Situatie


BorderKitchen presenteert Ierse auteur Colm Tóibín

image in text


Op 22 oktober verwelkomt BorderKitchen Colm Tóibín. Colm Tóibín (Ierland, 1955) is een van de belangrijkste hedendaagse Ierse auteurs. Hij woont in Dublin en New York, waar hij doceert aan Columbia University. Met zijn literaire werk heeft hij vele prijzen gewonnen, waaronder de International Dublin Literary Award - ook werd hij meermaals genomineerd voor de prestigieuze Booker Prize. Tijdens deze avond bespreekt Tóibín zijn nieuwe boek Long Island, het vervolg op zijn succesvolle werk Brooklyn. In Long Island bouwt hij een zinderende spanning op in een ingetogen toon.


Over Long Island:

New York, jaren 70. De Ierse Eilis Lacey woont al twintig jaar met haar man Tony Fiorello en kinderen op Long Island, iets te dicht bij haar schoonfamilie. Totdat een schokkende boodschap Eilis terugdrijft naar Ierland, naar een wereld die ze al lang achter zich had gelaten, naar manieren van leven en liefhebben waarvan ze dacht dat ze ze verloren had.


‘Een meesterlijke roman over verlangen en spijt. Een verhaal over geliefden die elkaar weer ontmoeten, over compromissen en oplossingen op hoge leeftijd.’ – Douglas Stuart, auteur van Shuggie Bain

Locatie: Centrale Bibliotheek, Spui 68, 5e verdieping, Den Haag

Tickets: 12,50 (excl. servicekosten)

Taal: Engels

Aanvang: 20:00


Boeken zijn te koop en er is een signeersessie na afloop.


TICKETS

image in text


De Situatie x Crossing Border: volledige line-up bekendgemaakt


image in text


Vrijdag 20 september bundelen De Situatie en Crossing Border hun krachten voor een eclectische avond vol muziek, literatuur en andere talig genot in het Haagse cultuurbordeel PIP. De volledige line-up is inmiddels bekendgemaakt.

Naast voordrachten van onder andere Mensje van Keulen, Pepijn Lanen (Faberyayo), Alara Adilow en Elten Kiene presenteert De Situatie ook haar eerste publicatie, met daarin de tien winnende stukken van de schrijfwedstrijd die ze eerder dit jaar lanceerden om nieuw literair talent te ontdekken. De publicatie zal in beperkte oplage gedrukt en online verkrijgbaar zijn.

De avond wordt afgesloten met een feest, met optredens van Capiche Collectiv en diverse DJ's.



Datum: 20 september 2024

Locatie: PIP Den Haag

Tijd: 20:30 (inloop), literair programma: 21:00 - 00:00, DJ/feest tot 02:00.

Taal: Nederlands

TICKETS

Laatste nieuws

Aankondiging

Lancering Crossing Border NXT en festivalchroniqueurs bekend

Aankondiging

Crossing Border 2024: Programma festivalavonden en dagprogramma compleet