Festivals

What's on

Nieuws

Over

Galerij

Audio & Video

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

NL

EN

DATUM

02 Oct 2024

Festivalbijlage en nieuwe artiesten bevestigd voor het avondprogramma

Festivalbijlage De Groene Amsterdammer is nu uit!

image in text

Yes, de festivalbijlage van de Groene is binnen! Lees nu artikelen en interviews met schrijvers en musici die te gast zijn op het festival: Hisham Matar, Stuart Murdoch, Moor Mother, Nathan Thrall, Steff Geelen, LA LOM, Olga Tokarczuk, Karol Lesman, Sheherazaad, Kaveh Akbar en Ariana Harwicz.

Ook is er het onderdeel 'Wie is wie?', waarin het volledige Crossing Border programma kort wordt geïntroduceerd.

Lees hier het festival magazine digitaal


Wil je de fysieke versie van de bijlage ontvangen, mail dan je postadres naar: info@crossingborder.nl. Dan sturen we je een exemplaar.

Meer info & volledig programma

Tickets

Ghayath Almadhoun, Thomas Heerma van Voss, Peter Alexander Jobson en Hamraaz naar Crossing Border

image in text

Er zijn meerdere bijzondere namen toegevoegd aan de line-up van het avondprogramma op 5 podia in de Koninklijke Schouwburg op 1 en 2 november. Koop snel je kaarten. Het gaat hard.

Ghayath Almadhoun (1979) is een Syrisch-Palestijns-Zweedse dichter. Hij is geboren in het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus als zoon van een Palestijnse vader en een Syrische moeder. Tijdens het avondprogramma op 1 november in de Koninklijke Schouwburg zal hij voordragen uit zijn recente dichtbundel: Ik heb een afgehakte hand voor je meegenomen. Thomas Heerma van Voss (1990) komt 1 november praten over zijn nieuwe werk Het archief, over de jonge, ambitieuze Pierre die geen moment twijfelt wanneer hij gevraagd wordt als redacteur van Arabesk, een literair tijdschrift met een rijke geschiedenis. Een zowel geestige als ontroerende roman over een wereld die steeds verder verdwijnt.

Als kleine jongen stak Pete Jobson zijn dorp in brand. 40 jaar lang is de oorzaak van de brand in het vissersdorp Alnmouth in Northumberland een mysterie gebleven voor de 444 inwoners. Maar nu niet meer. Met de release van zijn eerste soloalbum Burn The Ration Books Of Love wordt de waarheid eindelijk onthuld door Peter Alexander Jobson, die naam maakte als basgitarist en toetsenist in I Am Kloot. Het geheim is nu bekend, in een buitengewone collectie die genres zo divers als country-psychedelia en cocktailjazz mengt met de geest van het noordelijke variétécircuit. 


Op vrijdagavond speelt het jonge duo Hamraaz, bestaande uit Lucie Lelaurain en Khorshid Dadbeh. Beiden musici zijn multi-instrumentalisten, spelende op duduk, fluit, tanbour, setar en tar, en putten inspiratie uit de traditionele modale / maqam muziek waar ze mee opgegroeid zijn in het respectievelijke thuislanden; Iran & Frankrijk.

image in text

Meer info & volledig programma

Tickets

Aankomende evenementen
5 oktober | Werner Herzog bij BorderKitchen, Koninklijke Schouwburg | Meer informatie en tickets hier.

22 oktober | Colm Tóibín bij BorderKitchen, Centrale Bibliotheek | Meer informatie en tickets hier.

30 oktober - 3 november | Crossing Border Festival | verschillende locaties | meer informatie en tickets hier.

Laatste nieuws

Nieuws

Avondprogramma tijdschema's nu online, Hollands Maandblad special

Aankondiging

Eerste timetables nu online, meer artiesten bevestigd