Festivals

What's on

Nieuws

Over

Galerij

Audio & Video

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

NL

EN

DATUM

13 Sep 2024

Lancering Crossing Border NXT en festivalchroniqueurs bekend

image in text

Nieuw programmaonderdeel: Crossing Border NXT


Op zondag 3 november lanceert Crossing Border samen met Bibliotheek Den Haag een nieuw festival evenement: Crossing Border NXT. Een literair programma ontwikkeld voor en door jongvolwassenen (16+). Deze editie staat het thema 'De kracht van jezelf uitspreken’ centraal.


VPRO Club Lees is te gast met een speciale live editie van de Club Lees Meet-up. De vaste clubleden: singer-songwriter Naaz, acteur Hanneke van der Paardt en Booktokker Noah de Campos Neto komen fysiek bij elkaar op het podium in de Centrale Bibliotheek in Den Haag en gaan met elkaar en met jullie in gesprek over het keuzeboek van Noah: Yellowface van Rebecca F. Kuang: een gelaagd, satirisch boek over een witte schrijver die zich het literaire werk van haar Aziatische vriendin toe-eigent. Kunstenaar Rui Jun Luong sluit aan op het podium, om mee te praten over Aziatische representatie en toe-eigening: wie krijgt de ruimte om een verhaal te vertellen? 

Vanaf 30 sept is dit boek helemaal gratis beschikbaar in de Club Lees-app, verrijkt met de notities, links en video's van Noah.

De middag eindigt met een gesprek over activisme in de literatuur met Daria Serenko (Rus.) en Carolina Trujillo (NL). Schrijvers Daria Serenko en Carolina Trujillo in gesprek over activisme, hoop en de kracht van jezelf uitspreken. Zowel Serenko (Ik wens as voor mijn huis) als Trujillo (De Instructries) schreven boeken waarin zij de gelaagdheid van activisme blootleggen. Moderator is Roos van Rijswijk.

Meer over het programma en de schrijvers hier.

Locatie: Centrale Bibliotheek, 5e verdieping
Aanvang: 12.30
Ticketprijs: 5 euro ex servicekosten
Taal: VPRO Club Lees is Nederlands gesproken, het gesprek is in het Engels

Tickets

image in text

The Chronicles 2024 aangekondigd!

The Chronicles is het unieke jaarlijkse residentieproject van Crossing Border voor getalenteerde auteurs en vertalers. Elke dag van het festival werken vijf opkomende internationale en Nederlandstalige schrijvers aan een festivalverhaal over de gebeurtenissen van die dag, waarbij ze hun inzichten en ervaringen van de andere artiesten die op de verschillende podia van Crossing Border optreden, vastleggen.

Tegelijkertijd gaan vijf vertalers aan de slag en bieden ze het publiek een bijna-simultaanvertaling aan. De vertalers staan aan het begin van hun literaire carrière en het doel is om de vaardigheden en het talent van zowel de schrijver als de vertaler te laten zien en te laten zien hoe het proces werkt.

The Chronicles zijn live te zien in het festivalprogramma op zaterdagavond!

Alle festivalverhalen en vertalingen worden op onze website gepubliceerd.


De vijf koppels zijn: Theatermaakster en schrijfster Rinske Bouwman die samenwerkt met de Zweedse vertaler Robin Lindqwister Viker. De Oostenrijkse schrijver Arad Dabiri wordt door Lotte Lentes naar het Nederlands vertaald. De prijswinnende dichteres Amina Elmi komt uit Denemarken en wordt vertaald door Marilena van der Pol. Harmen van Liemt debuteerde onlangs met Lentekind en gaat samenwerken met de Roemeense vertaalster Oana Maria Brumă. De Kven-Noorse dichter en kunstenaar M. Seppola Simonsen wordt vergezeld door vertaalster Lieke Maier.

Tickets

Laatste nieuws

Aankondiging

Volledig programma You’ll have to scream LOUDER & De Situatie X Crossing Border

Aankondiging

Crossing Border 2024: Programma festivalavonden en dagprogramma compleet