Festivals

What's on

Nieuws

Over

Galerij

Audio & Video

social iconsocial iconsocial iconsocial iconsocial icon

NL

EN

DATUM

12 jul. 2024

Sholeh Rezazadeh lanceert eerste poëziebundel en De Situatie x Crossing Border

Lancering eerste poëziebundel Sholeh Rezazadeh

image in text

Op 11 september verwelkomt BorderKitchen Sholeh Rezazadeh. Zij lanceert deze avond haar langverwachte eerste poëziebundel Neem ruim zei de zee. Sholeh zal geselecteerde gedichten voordragen, begeleid door live muziek, en gaat in gesprek over haar creatieve proces en inspiratiebronnen.

Na haar geprezen poëtische romans, De hemel is altijd paars en Ik ken een berg die op me wacht, gaat haar nieuwe boek verder in op vertrouwde thema’s. In haar poëzie, net als in haar romans, is de natuur niet slechts een achtergrond maar een levendig personage dat ziet, voelt, liefheeft en vergeet. Sholeh’s werk overstijgt culturele en taalbarrières, waarbij de mensheid wordt geportretteerd als onvolmaakt en verlangend naar verbinding, terwijl ze zich verwonderen over het gebrek aan aandacht dat we elkaar geven. Haar poëzie nodigt ons uit om de schoonheid en diepte om ons heen te ontdekken en moedigt ons aan om een moment te nemen om echt te observeren.

Sholeh Rezazadeh verhuisde in 2015 van Iran naar Nederland. Haar debuutroman, 'De hemel is altijd paars' (2021), won de Debuutprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en de Bronzen Uil Publieksprijs, en werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Tot op heden zijn er meer dan 35.000 exemplaren van 'De hemel is altijd paars' verkocht. 'Ik ken een berg die op me wacht' kreeg een speciale vermelding van de Europese Unie Literatuurprijs. Dit jaar schreef ze een verhaal voor 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren.

Datum: 11 september 2024

Locatie: BorderKitchen, Kerkstraat 11
Tijd: 20.00

Tickets: 8 euro ex servicekosten
Taal: Nederlands

Tickets

De Situatie x Crossing Border bij PIP Den Haag

image in text

Op vrijdag 20 september slaan Crossing Border en De Situatie de handen ineen voor een eclectische avond vol muziek, literatuur en ander talig genot bij Haags cultuurbordeel PIP.

Begin dit jaar begon De Situatie een schrijfwedstrijd om een jonge generatie schrijvers te ontdekken. De tien winnende stukken zullen gepresenteerd worden in een online en offline publicatie.

Daarnaast hebben we een selectie schrijvers, performers en muzikanten gecureerd, voordat DJs de nacht afsluiten.

Eind juli wordt het programma aangekondigd.

Datum: 20 september 2024

Locatie: PIP Den Haag
Tijd: 20:30 (inloop), literair programma: 21:00 - 00:00, DJ/feest tot 02:00.
Taal: Nederlands

Laatste nieuws

Nieuws

Avondprogramma tijdschema's nu online, Hollands Maandblad special

Aankondiging

Eerste timetables nu online, meer artiesten bevestigd

Nieuws

Festivalbijlage en nieuwe artiesten bevestigd voor het avondprogramma